Tuinontwerp

tuinontwerp-tuinarchitect.jpgtuinontwerp-voorbeelden.jpgtuinontwerp-zonhoven.jpgtuinontwerp.jpgtuinontwerphasselt.jpgdraadafsluiting-tuinontwerp.jpgduo_fuse_poort-tuinontwerp.jpgexclusief-tuinontwerp.jpgtuinontwerp-advies.jpgtuinontwerp-beringen.jpgtuinontwerp-beverlo.jpgtuinontwerp-brabant.jpgtuinontwerp-buiten.jpgtuinontwerp-diest.jpgtuinontwerp-genk.jpgtuinontwerp-halen.jpgtuinontwerp-heusden.jpgtuinontwerp-info.jpgtuinontwerp-koersel.jpgtuinontwerp-landelijk.jpgtuinontwerp-leopoldsburg.jpgtuinontwerp-limbirg-belgie.jpgtuinontwerp-limburg.jpgtuinontwerp-lummen.jpgtuinontwerp-modern.jpgtuinontwerp-online.jpgtuinontwerp-poorten.jpgtuinontwerp-prijs.jpg

Een mooie tuin begint bij een doordacht tuinontwerp. Er komt meer bij kijken dan enkele rollen gras hier, en een stenen oprit daar. Bij Peeters L&G verzorgen we tuinontwerp op maat. Elke woning is anders, elk gezin is anders, en dat maakt een passend tuinontwerp zo bijzonder.

Alle elementen bij het tuinontwerp

Bij het ontwerpen van een tuin zijn er enkele basiselementen te benoemen:

  1. Bestrating: Denk hierbij aan een oprit, een looppad en een terras.
  2. Beplanting: Dit kunnen bloemenperken zijn, bomen of bijvoorbeeld een moestuin voor verse groenten.
  3. Bebouwing: In veel tuinen staat een tuinhuis, schuur of een kweekkas. Het kan ook een vast terras zijn, een pergola of zelfs een kookeiland.
  4. Decoratie: Je maakt een tuin compleet met passende decoraties zoals een standbeeld, een fontein of een vijvertje met vissen. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden.

We noemen meubilair niet in deze opsomming omdat dit geen vaste elementen zijn. Uiteraard kunnen we daar bij het tuinontwerp wel rekening mee houden, bijvoorbeeld voor het terras aan huis.

Het hele jaar rond een mooie tuin

Het is mogelijk om een tuinontwerp te maken die er in de zomer prachtig uitziet, maar wanneer het seizoen is verstreken wordt het een dode boel. Het is ook mogelijk om beplanting te gebruiken met verschillende bloeiperiodes die strategisch door de tuin worden geplant. Daarnaast kun je met winterharde planten ook in de winter volop genieten van een groeiende en bloeiende tuin.

Tips voor onderhoudsvriendelijk tuinontwerp

Sommige klanten van Peeters L&G zijn haast hoveniers, zoveel tijd brengen ze door in de tuin. Wanneer je liever geniet van de tuin zonder veel tijd te spenderen aan tuinieren geven we deze praktische tips voor een mooie tuin met weinig onderhoud:

  • Met bestrating kun je het onderhoud flink beperken, dat betekent niet dat een tuin direct saai wordt. Denk aan het gebruik van verschillende soorten klinkers, afwijkende kleuren en hoogteverschillen om de tuin leven in te blazen.
  • Sommige planten kunnen gaan woekeren wanneer ze niet tijdig gesnoeid worden. Door plantenbakken te gebruiken kunnen de wortels zich niet verder verspreiden. Let wel op eventuele zaden die door de wind in de tuin komen.
  • Gebruik planten met vast blad om urenlang vegen in de herfst te voorkomen.
  • Een vijver kan heel mooi zijn, zorg er wel voor dat het water in beweging kan blijven om vervuiling tegen te gaan. Bijvoorbeeld met een circulatiesysteem wat mooi gecombineerd kan worden met een fontein.
  • Met muurtjes kunnen delen van de tuin van elkaar worden gescheiden, dat maakt onderhoud per deel eenvoudiger en leuker.

De tuin die bij je past

Bij tuinontwerp van Peeters L&G gaan we uit van de persoonlijke wensen vanuit de klant die we combineren met onze expertise van ruim twintig jaar tuinwerkzaamheden. Naast planten en stenen moet er ook rekening gehouden worden met elektriciteit in de tuin voor bijvoorbeeld verlichting. We houden ook rekening met de lange termijn, wat zijn de plannen in de toekomst en kan de tuin meegroeien met de behoefte van het gezin?

Voor meer informatie over tuinontwerp kun je direct contact opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Onze Diensten

Realisaties

Onze Partners