Grondwerken

aannemers-gronwerken.jpggrond-en-afbraak.jpggrondverzet.jpggrondwerken-beringen.jpggrondwerken-koersel.jpggrondwerken-limburg.jpggrondwerken-lummen.jpggrondwerken-peeters.jpggrondwerken-zonhoven.jpggrondwerken.jpg

Voor alle grondwerken is Peeters L&G dé specialist in de regio met ruim twintig jaar ervaring. Niet alleen leggen we nieuwe tuinen aan, we kunnen ook uitgebreide grondwerken verzorgen voor een brede doelgroep. Wanneer je op zoek bent naar een professioneel bedrijf in de buurt, die maatwerk kan leveren op het gebied van grondwerken en alle vormen van tuinaanleg, kun je direct contact opnemen voor vrijblijvend meer informatie over onze diensten.

Grondwerken leggen de basis

Een mooie tuin begint bij de juiste ondergrond. Door vervuiling van de bodem, zowel organisch als chemisch, kan een prachtige tuin binnen korte tijd transformeren tot een dorre woestijn waarop geen leven mogelijk is. Door voorafgaand bij de aanleg van een tuin de juiste grondwerken uit te voeren zal dit niet gebeuren. Ook bij de aanleg van een oprit of andere vorm van bestrating zijn de grondwerken cruciaal om de kwaliteit en duurzaamheid van de bestrating te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan het type zand, en of de bodem goed is ingeklonken.

Peeters L&G pakt het professioneel aan

Een goed begin is het halve werk, dat is onze filosofie bij Peeters L&G. We kunnen een deel van de bestaande tuin, of het gebied rondom de bestaande bebouwing perfect op orde brengen met moderne machines en op basis van de juiste materialen. Daarbij is een efficiënte planning de sleutel om het juiste resultaat in korte tijd te bereiken. Want we zorgen ervoor dat het gezin zo min mogelijk overlast heeft van deze werkzaamheden.

Waar op letten bij grondwerken?

Er zijn diverse zaken waar we als specialist rekening mee houden, hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Kwaliteit van de bodem: We zullen alvorens te starten met grondwerken eerst de kwaliteit van de bodem bepalen. Denk hierbij aan de grondsoort, zwart of geel zand bijvoorbeeld. De pH waarde of de aanwezigheid van schadelijke stoffen in de bodem kan ook gemeten worden.
  • Leidingen in de grond: Het kan niet de bedoeling zijn dat we tijdens de tuinaanleg per ongeluk op een rioolpijp stoten, een waterleiding doorsteken of een elektriciteitsleiding doorknippen. Voorkomen is beter dan genezen.
  • Toepassing van de grond: Voor de aanleg van een oprit moet de bodem aan andere kenmerken voldoen dan bij de aanleg van een gazon. Bij de tuinontwerp fase wordt hier vooraf rekening mee gehouden.

Samenwerken is prettiger werken

Bij Peeters L&G staat een goede communicatie met onze klanten op de eerste plaats. Dat begint met een eerste gesprek waarin we de wensen van de klant noteren en op basis daarvan een advies uitbrengen inclusief transparante offerte. Wanneer er specifieke grondwerken vereist zijn zullen we daar vooraf een planning voor maken. Het kan zijn dat we een deel van de bestaande grond moeten verwijderen of vervangen, het niveau moeten verleggen of de bodem moeten prepareren voor de uiteindelijke toepassing. Door een goede planning vooraf op te stellen kunnen we snel en efficiënt handelen met een minimum aan overlast voor de bewoners.

Tuinwerkzaamheden beginnen bij een goede basis, met grondwerken van Peeters L&G bouw je op de juiste fundering.

Onze Diensten

Realisaties

Onze Partners