Aanleg Gazon

aanleg-gazon-beringen.jpgaanleg-gazon-koersel.jpgaanleg-gazon-limburg.jpgaanleg-gazon-zonhoven.jpgaanleg-gazon.jpggazon-aanleggen-frezen.jpggazon-aanleggen.jpggazon-opnieuw-aanleggen.jpg

Wat is een tuin zonder prachtig groen gazon? Helaas hebben de meeste tuinen een gazon met gaten, of het bekende dorre gras met een geelbruine kleur. Bij Peeters L&G leggen we graag gazonnen die ook mooi blijven, zodat de bewoners er jaar in, jaar uit van kunnen genieten. Op deze pagina geven we graag wat meer informatie over de aanleg van een gazon, en zullen daarnaast een aantal praktische tips geven om dit gazon ook jarenlang mooi te houden.

Aanleg gazon door Peeters L&G

Met meer dan twintig jaar ervaring hebben we vele gazonnen mogen leggen. Met een gazon krijgt een tuin meer leven en de bewoners worden direct vrolijker. In de zomer kun je heerlijk op het zachte gras lopen, en heerlijke picknicken in je eigen achtertuin. Of laat een grasmat voor het huis aanleggen zodat je omringt bent door de natuur. Bij de aanleg van een gazon is als eerste het soort gras van belang. Niet alle types hebben dezelfde eigenschappen of vergen hetzelfde onderhoud. Er kan worden gekozen voor een grasmat op basis van zaaien, toch is het leggen van stroken gras de snelste manier om een mooi gazon te realiseren.

Gezond gras is mooi gras, de bodem speelt hierbij een belangrijke rol. Bij gras zaaien kan het zijn dat er vooraf een dikke laag nieuwe aarde aangelegd moet worden, bij grasrollen kan deze laag minder diep zijn. Toch is het van belang het gazon altijd op een vruchtbare bodem te leggen met een goede vochtregulatie. In combinatie met de aanleg van een complete tuin kunnen alle elementen perfect op elkaar afgestemd worden.

Elk gazon vergt onderhoud

Zelfs met kunstgras is er nog onderhoud nodig, kunstgras moet immers gereinigd worden met een bezem en soms ook met meer ingrijpende middelen. Echt gras heeft van zichzelf een zuiverende werking via de bodem, het maaien van het gras kost de meeste tijd al valt ook dat reuze mee. Het is daarbij van belang het gras niet té kort te maaien, dat kan de kwaliteit van de grasmat nadelig beïnvloeden. Peeters L&G geeft altijd advies en informatie op maat om het gazon lange tijd mooi te houden.

Tips voor een mooier gazon

  • Grasmat verticuteren: Door regelmatig met een verticuteerhark het gazon te bewerken kan het water beter bij de wortels van het gras komen, en het gras kan beter ademen.
  • Zaaien: Mochten er gaten dreigen te ontstaan kan er wat graszaad worden gezaaid. Neem dan wel dezelfde soort gras, vraag het gerust even na bij Peeters L&G.
  • Zuurgraad: De pH waarde van de bodem moet in orde zijn, wanneer de zuurgraad te laag is kan er kalk gestrooid worden. Bij twijfel kan de pH waarde van het gazon worden opgemeten.
  • Gras bemesten: Door te bemesten krijgt de bodem de voeding die nodig is om het gras optimaal te laten groeien. Organische meststoffen hebben de voorkeur, het ruikt wel iets meer dan minerale bemesting. Een combinatie van organische en minerale stoffen is ook mogelijk.

Peeters L&G zal bij de aanleg van het gazon nog meer advies geven om het gazon mooi te houden, voor een prachtige tuin het hele jaar rond. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Onze Diensten

Realisaties

Onze Partners